Malinowe frappe

Ewelina
Przepisy
27.10.2014 10:41
Malinowe frappe

Przepis

Malinowe Frappe

Upały chwilowo odpuściły, ale taką kawę można sobie zaserwować nie tylko w upalne dni. Kawa mrożona z musem malinowym to połączenie idealne. Dodatek gorzkiej czekolady dopełnia smak. Polecam!

Malinowe Frappe

Składniki na 2 porcje:

szklanka malin

łyżka cukru

2 kostki gorzkiej czekolady

kilka kostek lodu

120ml mocnej kawy, schłodzonej

pół szklanki mleka

cukier do posłodzenia kawy (wg uznania)

bita śmietana do dekoracji

Wykonanie:

Maliny miksujemy z cukrem na mus, dodajemy startą na drobnych oczkach czekoladę.

Kawę wlewamy do shakera, dodajemy cukier, mleko i mieszamy. Na dno wysokich szklanek wlewamy mus malinowy, następnie wrzucamy po 3 kostki lodu, na lód delikatnym strumieniem wlewamy kawę. Kawę dekorujemy bitą śmietaną. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.

SMACZNEGO!