Przepis
Malinowe Frappe
Upały chwilowo odpuściły, ale taką kawę można sobie zaserwować nie tylko w upalne dni. Kawa mrożona z musem malinowym to połączenie idealne. Dodatek gorzkiej czekolady dopełnia smak. Polecam!
Malinowe Frappe
Składniki na 2 porcje:
szklanka malin
łyżka cukru
2 kostki gorzkiej czekolady
kilka kostek lodu
120ml mocnej kawy, schłodzonej
pół szklanki mleka
cukier do posłodzenia kawy (wg uznania)
bita śmietana do dekoracji
Wykonanie:
Maliny miksujemy z cukrem na mus, dodajemy startą na drobnych oczkach czekoladę.
Kawę wlewamy do shakera, dodajemy cukier, mleko i mieszamy. Na dno wysokich szklanek wlewamy mus malinowy, następnie wrzucamy po 3 kostki lodu, na lód delikatnym strumieniem wlewamy kawę. Kawę dekorujemy bitą śmietaną. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.
SMACZNEGO!