Przepis
Wolny dzień od pracy trzeba wykorzystać w 100%, zakupy z siostrą, zdjęcia oraz masaż gorącymi kamieniami wulkanicznymi. Wracamy do domu, uciekając przed 30 stopniowym upałem, serwując mrożoną kawę z lodami o smaku orzechów włoskich i keksem bitej śmietany. Na jednej porcji nie poprzestałyśmy. :)
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mleka 3,2%
- 1/3 szklanki mocnej kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżki cukru
- 6-7 kostek lodu
- 4 gałki lodów o smaku orzechów włoskich
- bita śmietana
- czekoladowe patyczki (do dekoracji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mleko, kawę, cukier, kostki lodu oraz 2 gałki lodów zmiksować na gładką masę.
2. Do szklanki włożyć po jednej gałce lodów, wlać kawę. Udekorować bitą śmietaną i czekoladowymi patyczkami. Od razu podawać.