Zapiekanka z makaronem i szpinakiem

Ewelina
Zapiekanki
16.10.2014 20:08
Zapiekanka z makaronem i szpinakiem

Przepis

Zapiekanka z makaronem i szpinakiem

Jeśli lubicie szpinak to polecam Wam tą zapiekankę, jest banalnie prosta... a do tego przepyszna :)

Składniki:

1 opakowanie makaronu kokardki Czaniecki,

400 ml kremówki,

250 g świeżych liści szpinaku.

50 g sera camambert,

2 pomidory,

100 g startego żółtego sera,

2 łyżki masła,

sól, pieprz,

suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Kamis.

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozpuszczonym maśle podsmażamy umyte liście szpinaku. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidorki (bez skórki). Dusimy ok. 3 minutki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie zalewamy kremówką i dodajemy pokrojony ser camembert i ok. 30 g żółtego sera. Dodajemy makaron i mieszamy. Przelewamy do przezroczystych naczyń, posypujemy startym serem i suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach.