Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Ewelina
Sałatki
14.10.2014 21:36
Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Przepis

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Składniki:

5 jajek,

1 puszka tuńczyka z sosie własnym,

200 g żółtego sera,

1 cebula biała,

1 cebula czerwona,

1 ogórek konserwowy,

6 łyżek majonezu,

3 łyżki musztardy,

1/2 puszki kukurydzy.

Przygotowanie:

Jest to sałatka warstwowa, więc bardzo łatwo ją się robi. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, osobno kroimy w kostkę białka i żółtka. Następnie przygotowujemy sos mieszając musztardę i majonezem. Na sam spód przezroczystego naczynia ścieramy na tarce 100 g żółtego sera, na to układamy pokrojone białka. Kolejną warstwę robimy z połowy sosu, no to pokrojoną białą cebulę i czerwoną cebulę. Kolejno tuńczyk, kukurydza, 100 g żółtego sera i na samą górę żółtka i drobno pokrojony ogórek konserwowy.