Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Ewelina
Sałatki
21.05.2015 15:23
Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Składniki

6 jajek ugotowanych na twardo

3 puszki tuńczyka w sosie własnym

220 g kukurydzy w puszce

1 duża cebula

200 g żółtego sera

8-9 łyżek majonezu

odrobina soli

Przepis

Jajka obrać, wyciągnąć żółtka, zetrzeć na tarce, to samo zrobić z białkami.

Tuńczyka, kukurydzę odsączyć.

Cebule drobniutko posiekać. Ser żółty zetrzeć.

Warstwy:

- białka

- 1,5 puszki tuńczyka

- cebula + odrobina soli

- majonez 3-4 łyżki

- ser żółty

- 1,5 puszki tuńczyka

- kukurydza

- 3/4 łyżki majonezu

-starte żółtka

Najlepiej smakuje po kilkugodzinnym schłodzeniu.

Smacznego!