Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Marta
Sałatki
06.04.2014 18:44
Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Przepis

składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju

1 puszka kukurydzy konserwowej

200 g żółtego sera

3 jajka ugotowane na twardo

1 pęczek szczypiorku

8 łyżek majonezu

3 łyżki ketczupu

sól, pieprz

Tuńczyka odcedzamy z oleju i rozdrabniamy widelcem, kukurydzę osączamy. Jajka obieramy ze skorupek i oddzielamy żółtka od białek. Białka trzemy na tarce na dużych oczkach a żółtka rozdrabniamy widelcem. Ser trzemy na tarce. Szczypiorek siekamy. Mieszamy majonez z ketchupem i doprawiamy. W szklanej misie układamy warstwowo: żółty ser, białko, sos majonezowo-ketczupowy, szczypiorek, tuńczyk, kukurydza, sos , ser żółty, kukurydza, żółtka i szczypiorek.