Przepis
Ugotowałam dziś za dużo jajek na śniadanie. Oczywiście, nie mogą się zmarnować, więc powstała pasta jajeczna, a żeby nie było tak tradycyjnie, dołożyłam kilka różyczek brokuła. Wyszło bardzo pysznie :) Spróbujcie sami :)
Pasta jajeczna z brokułami
3 jajka ugotowane na twardo
pół ugotowanego brokuła ( ok. 3-4 różyczki)
2 łyżki majonezu
łyżka musztardy rosyjskiej
szczypta czarnego pieprzu
szczypta soli himalajskiej
+ wafle ryżowe z solą morską SONKO
Brokuł podziel na małe różyczki, a następnie drobno posiekaj. Jajka obierz ze skorupki, przełóż do miski i rozdrobnij za pomocą widelca. Musztardę rozmieszaj z majonezem, a następnie dodaj do pozostałych składników. Przypraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Podawaj z waflami ryżowymi :)