Pasta jajeczna z brokułami

Ewelina
Śniadania
07.10.2014 9:18
Pasta jajeczna z brokułami

Przepis

Ugotowałam dziś za dużo jajek na śniadanie. Oczywiście, nie mogą się zmarnować, więc powstała pasta jajeczna, a żeby nie było tak tradycyjnie, dołożyłam kilka różyczek brokuła. Wyszło bardzo pysznie :) Spróbujcie sami :)

Pasta jajeczna z brokułami

3 jajka ugotowane na twardo

pół ugotowanego brokuła ( ok. 3-4 różyczki)

2 łyżki majonezu

łyżka musztardy rosyjskiej

szczypta czarnego pieprzu

szczypta soli himalajskiej

+ wafle ryżowe z solą morską SONKO

Brokuł podziel na małe różyczki, a następnie drobno posiekaj. Jajka obierz ze skorupki, przełóż do miski i rozdrobnij za pomocą widelca. Musztardę rozmieszaj z majonezem, a następnie dodaj do pozostałych składników. Przypraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Podawaj z waflami ryżowymi :)