chrupiącą zapiekanka z opieńkami - najlepsza

Krzysztof
Przekąski
07.10.2014 6:45
chrupiącą zapiekanka z opieńkami - najlepsza

Przepis

Składniki na 2 zapiekanki:

2 ciabatte

500 g opieńków

200 g kiełbasy ja użyłam jałowcowej

1 duża cebula czerwona

2 pomidory

200 g sera

1 łyżka masła

sól, pieprz, chilli, słodka papryka

Przygotowanie:

Cebulę należy pokroić i usmażyć na maśle, dorzucić pokrojoną kiełbasę w kostkę i dodać umyte opieńki, smażymy na małym ogniu (opieńki - ja zawsze gotuję w wodzie osolonej tak aby dobrze je wypłukać i nadać chrupkości). Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, smażymy z pozostałymi składnikami, doprawiamy. Na przekrojoną ciabettę układamy ser, sos i posypujemy serem - pieczemy w piekarniku nagrzanym na 160 C przez 10 minut.

Dodatki dowolne ja użyłam tylko ketchupu :)