Przepis
Składniki na 2 porcje:
30-35 dag piersi z kurczaka
1,5 łyżki pasty z suszonych pomidorów lub kilka suszonych pomidorów drobno pokrojonych
4 kostki brykietu szpinaku mrożonego
1 ząbek czosnku
150 ml śmietany 18 %
Opcjonalnie Tymianek
Sól
Pieprz
1 łyżka oleju
200-250 g makaronu
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju. Pod koniec dodać posiekany ząbek czosnku i szpinak i pastę z suszonych pomidorów. Podsmażyć chwilę do rozmrożenia brykietu i połączenia się smaków. Doprawić tymiankiem. Następnie połączyć ze śmietaną.
Sos wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem.