Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Anna
Makarony
27.01.2015 21:42
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis

Składniki na 2 porcje:

30-35 dag piersi z kurczaka

1,5 łyżki pasty z suszonych pomidorów lub kilka suszonych pomidorów drobno pokrojonych

4 kostki brykietu szpinaku mrożonego

1 ząbek czosnku

150 ml śmietany 18 %

Opcjonalnie Tymianek

Sól

Pieprz

1 łyżka oleju

200-250 g makaronu

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju. Pod koniec dodać posiekany ząbek czosnku i szpinak i pastę z suszonych pomidorów. Podsmażyć chwilę do rozmrożenia brykietu i połączenia się smaków. Doprawić tymiankiem. Następnie połączyć ze śmietaną.

Sos wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem.