Przepis
20 dag maki
20 dag malin
25 dag margaryny
25 dag cukru
4 jajka
skorka z cytryny
1 cukier waniliowy
10 dag maki ziemniaczanej
1 lyzka cukru pudru
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i otarta skorka z cytryny.Podczas ucierania dodawać kolejno jajka, przy czym każde następne dodawać dopiero wtedy , gdy poprzednie dobrze się połączy z masa.Wsypać make z maka ziemniaczana i proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Przelać trochę ciasta do natłuszczonej i wysypanej bułką tarta formy.Wyrównać powierzchnie. Do reszty ciasta dodać maliny, przełożyć na ciasto w formie.
Piec około 50 min w temp.p. 175 st.
po upieczeniu wystudzić , wyjąc z formy i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Temperatura piekarnika : 175oC
Czas pieczenia: 50 min