Przepis
Składniki:
250 g makaronu rurka ukośna Czaniecki,
300 ml kremówki,
1 puszka kukurydzy Develey,
1 podwójna pierś kurczaka,
20 g startego żółtego sera,
sól,
pieprz,
suszone pomidory z czosnkiem.
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i zalewamy kremówką. Przyprawiamy pieprzem i solą. Podgrzewamy, aż do zagotowania śmietanki. Następnie dodajemy odcedzony makaron. Podgrzewamy jeszcze ok. 3 minut. Na wierzch posypujemy starym serem, jak ser się rozpuści to ściągamy patelnię z ognia. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem.