Składniki: - kostka margaryny lub masła - 2 szklanki cukru - 4-5 łyżek kakao - 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - szklanka wody lub mleka - 4 jajka - 2 szklanki mąki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia lub 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii - 2 łyżki powideł śliwkowych ( niekoniecznie ) - 300g wiśni świeżych lub mrożonych - 2 łyżki mąki ziemniaczanej do obtoczenia wiśni - wiórki kokosowe do posypania Dodałam cukier, masło i wlałam mleko. Odlałam pół szklanki na polewę a resztę odstawiłam do ostygnięcia. Ja posypałam jeszcze na wierzch wiórki kokosowe. Szybki, prosty w wykonaniu i pyszny murzynek z wiśniami. Wilgotny, pachnący i puszysty po dodaniu ubitej piany z białek. Wszystko wymieszałam i rozpuściłam na małym ogniu. Cały czas miksując wlewałam wolnym strumieniem masę kakaową. Białka ubiłam na sztywną pianę. Wiśnie powkładałam na masę. Wiśnie jak i śliwki idealnie pasują do słodkiego, kakaowego ciasta.