Grzanki z paluszkami krabowymi

Ewa
Śniadania
20.02.2024 8:59
Grzanki z paluszkami krabowymi

Udostępnij Zapisz Paluszki krabowe to produkt, po który na co dzień nie sięgam zbyt często. Po raz pierwszy wykorzystałam je do sałatki ryżowej z surimi. Wtedy udało mi się dostać jedynie ich mrożoną wersję, tym razem kupiłam te, które nie wymagają wcześniejszej obróbki cieplnej. Powstała z nich pyszna pasta kanapkowa. Trochę żałuję, że paluszki surimi mają dość kiepski skład, bo pasta wyszła tak dobra, że z pewnością robiłabym ją częściej. Pasta z paluszków krabowych gotowa była po kilku minutach. Podałam ją na podgrzanych na patelni grillowej kromkach chleba tostowego. 200 g paluszków krabowych 1/2 małej cebuli (około 30 g) 2 …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2024/02/20/grzanki-z-paluszkami-krabowymi/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Pyszne Grzanki z Paluszkami Krabowymi – Proste i Szybkie!

  • Liczba porcji: 2
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 10 min
  • Szacunkowy koszt: 15 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 300 kcal
  • Tłuszcz: 10g
  • Węglowodany: 37g
  • Białko: 12g

Składniki

  • 1 bagietka
  • 10 paluszków krabowych
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta papryki słodkiej
  • świeża zielenina do dekoracji

Przepis

Grzanki z paluszkami krabowymi to proste i szybkie danie, które zadowoli każdego fana kuchni morskiej. Ten przepis jest idealny na śniadanie, lunch lub szybki posiłek. Kroimy bagietkę, smarujemy masłem, a następnie nakładamy na nią masę z drobno pokrojonych paluszków krabowych wymieszanych z majonezem i śmietaną. Grzanki pieczemy przez 10 minut, po czym posypujemy je przyprawami. Ten prosty sposób przygotowania sprawia, że grzanki są nie tylko smaczne, ale i bardzo efektowne. Polecamy wypróbować ten przepis, szczególnie jeżeli szukasz szybkiego i oryginalnego dania na śniadanie lub lunch.

  • Bagietkę kroimy w grube kromki i posmarujemy je masłem.
  • Paluszki krabowe kroimy w drobną kostkę, a następnie mieszamy je z majonezem i śmietaną.
  • Na kromki bagietki nakładamy masę z paluszków krabowych.
  • Grzanki układamy na blasze i pieczemy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  • Po upieczeniu grzanek, posypujemy je solą, pieprzem i papryką słodką.
  • Na koniec dekorujemy grzanki świeżą zieleniną.