Udostępnij Zapisz Paluszki krabowe to produkt, po który na co dzień nie sięgam zbyt często. Po raz pierwszy wykorzystałam je do sałatki ryżowej z surimi. Wtedy udało mi się dostać jedynie ich mrożoną wersję, tym razem kupiłam te, które nie wymagają wcześniejszej obróbki cieplnej. Powstała z nich pyszna pasta kanapkowa. Trochę żałuję, że paluszki surimi mają dość kiepski skład, bo pasta wyszła tak dobra, że z pewnością robiłabym ją częściej. Pasta z paluszków krabowych gotowa była po kilku minutach. Podałam ją na podgrzanych na patelni grillowej kromkach chleba tostowego. 200 g paluszków krabowych 1/2 małej cebuli (około 30 g) 2 …
🍴 Pyszne Grzanki z Paluszkami Krabowymi – Proste i Szybkie!
- Liczba porcji: 2
- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 10 min
- Szacunkowy koszt: 15 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 300 kcal
- Tłuszcz: 10g
- Węglowodany: 37g
- Białko: 12g
Składniki
- 1 bagietka
- 10 paluszków krabowych
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta papryki słodkiej
- świeża zielenina do dekoracji
Przepis
Grzanki z paluszkami krabowymi to proste i szybkie danie, które zadowoli każdego fana kuchni morskiej. Ten przepis jest idealny na śniadanie, lunch lub szybki posiłek. Kroimy bagietkę, smarujemy masłem, a następnie nakładamy na nią masę z drobno pokrojonych paluszków krabowych wymieszanych z majonezem i śmietaną. Grzanki pieczemy przez 10 minut, po czym posypujemy je przyprawami. Ten prosty sposób przygotowania sprawia, że grzanki są nie tylko smaczne, ale i bardzo efektowne. Polecamy wypróbować ten przepis, szczególnie jeżeli szukasz szybkiego i oryginalnego dania na śniadanie lub lunch.
- Bagietkę kroimy w grube kromki i posmarujemy je masłem.
- Paluszki krabowe kroimy w drobną kostkę, a następnie mieszamy je z majonezem i śmietaną.
- Na kromki bagietki nakładamy masę z paluszków krabowych.
- Grzanki układamy na blasze i pieczemy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Po upieczeniu grzanek, posypujemy je solą, pieprzem i papryką słodką.
- Na koniec dekorujemy grzanki świeżą zieleniną.