Udostępnij Zapisz Udka pieczone w sosie ketchupowo-powidłowym tak bardzo nam smakowały, że postanowiłam wypróbować ten patent również w zestawieniu ze schabem. To był świetny pomysł. Tym razem jednak, zamiast piec je w piekarniku, mięso dusiłam na dużej patelni. Schab podałam razem z ugotowaną kaszą oraz sałatką z gotowanych buraków (przepis podany jest na samym końcu wpisu). Wyszło bardzo smacznie. Jeśli podoba Ci się taki pomysł na obiad, przygotuj schab w sosie ketchupowo-powidłowym, jestem pewna, że będzie Ci smakować. 4 plastry schabu 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 200 g pikantnego ketchupu 200 g powideł śliwkowych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2024/01/02/schab-w-sosie-ketchupowo-powidlowym/