200 g ryżu, u mnie biały 250g pieczarek 1 cebula 100g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach 2 łyżki masła sól, pieprz 2 jaja 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej + bułka tarta do panierowania Na blogu prezentowałam już ryżowe kotleciki z grzybami, tyle, że były to suszone borowiki, dziś przedstawiam przepis na równie pyszne, o ile nie smaczniejsze kotleciki z dodatkiem pieczarek i żółtego sera. Każdy kotlecik obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na patelni lub w dużym rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy cebulkę i chwilę podsmażamy. Możemy zrobić przeróżne wersje – a to dodając do ryżu rybę, a to znów kawałki kurczaka, ser czy choćby ugotowane jajka. Przygotujecie je błyskawicznie i równie błyskawicznie znikną wszystkie z talerza.