Gofry ryżowe bez glutenu

Śniadania
24.10.2023 10:31
Gofry ryżowe bez glutenu

Przepis na bezglutenowe ciasto na gofry na mące ryżowej

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wypiekibeaty.com.pl/gofry-ryzowe/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Gofry ryżowe bez glutenu - delikatne i chrupiące

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 10 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 200 kcal
  • Tłuszcz: 6 g
  • Węglowodany: 30 g
  • Białko: 5 g

Składniki

  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • opcjonalnie: ulubione dodatki, np. owoce, syrop, śmietana

Przepis

Te gofry ryżowe bez glutenu to prawdziwa uczta dla podniebienia. Są delikatne, lekkie i chrupiące, a przy tym łatwe do przygotowania. Mąka ryżowa nadaje im wyjątkowego smaku, który idealnie komponuje się z ulubionymi dodatkami, takimi jak owoce, syrop czy śmietana. Niezależnie czy jesteś na diecie bezglutenowej, czy po prostu szukasz nowych przepisów na smaczne i zdrowe wypieki, te gofry na pewno Ci się spodobają. Mają mniej kalorii niż tradycyjne gofry, a do ich przygotowania potrzebujesz tylko kilku prostych składników, które z łatwością znajdziesz w każdym sklepie. To świetne rozwiązanie na weekendowe śniadanie czy podwieczorek. Przekonaj się sam, jak pyszne są te gofry ryżowe bez glutenu!

  • Połącz wszystkie suche składniki (mąkę ryżową, proszek do pieczenia, sól) w dużej misce.
  • W drugiej misce, ubij jajka z mlekiem i olejem.
  • Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj, aż połączą się w gładkie ciasto.
  • Rozgrzej gofrownicę i nałóż na nią trochę ciasta gofrowego. Piecz gofry do momentu, kiedy będą złoto-brązowe i chrupiące.
  • Podawaj gofry z ulubionymi dodatkami. Smacznego!