Rozgrzewająca zupa dyniowa + film

Gabriela
Zupy
22.10.2023 9:17
Rozgrzewająca zupa dyniowa + film

Wykonanie: Dynię obrać ze skórki, to samo zrobić z czosnkiem i cebulą. Warzywa ułożyć na blaszce, pokropić oliwą i upiec w piekarniku do miękkości. Upieczone warzywa przełożyć do garnka, dodać wszystkie przyprawy i zalać bulionem. Całość zblendować. Zupę zagotować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lubieessc.blogspot.com/2023/10/rozgrzewajaca-zupa-dyniowa-film.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Rozgrzewająca zupa dyniowa - idealna na chłodne wieczory!

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 45 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 20 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 150 kcal
  • Białko: 3 g
  • Węglowodany: 20 g
  • Tłuszcz: 7 g

Składniki

  • 1 mała dynia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 100ml śmietany 18%

Przepis

Jak to miło jest usiąść przy kominku z gorącą miską rozgrzewającej zupy dyniowej. Ten przepis na zupę dyniową jest absolutnie obłędny i naprawdę łatwy do zrobienia. Ten aromatyczny, kremowy przysmak to ulubieniec na chłodne, jesienne wieczory. Dynia to warzywo pełne składników odżywczych, które są super dla naszego zdrowia. Ta zupa to świetne połączenie dyni, przypraw i bulionu, które stworzą bogaty, kremowy smak, który z pewnością zachwyci. Jeśli lubisz dynię, to na pewno pokochasz tę zupę. Smak curry i imbiru dodaje tej zupie wyjątkowego uroku. To nie tylko smaczne, ale także zdrowe danie. Zupę dyniową można podawać na ciepło lub na zimno, w zależności od preferencji. Więc jeśli szukasz prostego, smacznego i zdrowego przepisu, to ta zupa dyniowa jest dla Ciebie. Spróbuj i przekonaj się sam!

  • Dynię kroimy na małe kawałki. Cebulę i czosnek siekamy.
  • Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną dynię, cebulę i czosnek. Smażymy przez 5 minut.
  • Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, curry, imbir. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy bulion warzywny i gotujemy przez około 40 minut, aż dynia będzie miękka.
  • Zupę blendujemy na gładko, dodajemy śmietanę i mieszamy. Podajemy gorące, posypane naszymi ulubionymi przyprawami.