Kostka gruszkowa

Gabriela
Boże Narodzenie
13.04.2017 9:30
Kostka gruszkowa

Robiłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Składniki: na biszkopt 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę 1 łyżka mąki pszennej 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka kostka masła na warstwę z gruszkami 8 gruszek 2 galaretki agrestowe dodatkowo 700 ml śmietany 30% 1 galaretka agrestowa Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt kakaowy. W szklance mleka rozmieszać żółtka, cukier, mąkę, budyń, mieszankę dodać do gotującego się mleka i z tego ugotować budyń. Dwie galaretki rozpuścić w 700 ml wody oraz jedną w 250 ml, ostudzić. Złożenie ciasta: Biszkopt - masa budyniowa - gruszki pokrojone w kostkę - większa cześć galaretki - bita śmietana usztywniona mniejszą częścią galaretki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2017/04/kostka-gruszkowa.html