Ciasto jogurtowiec zebra z malinami bez pieczenia (pyszne, łatwe i efektowne) +FILM

Katarzyna
Ciasta
01.09.2023 17:40
Ciasto jogurtowiec zebra z malinami bez pieczenia (pyszne, łatwe i efektowne) +FILM

Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z jogurtu greckiego, śmietanki i mleka skondensowanego zagęszczonego) słodzonego. Ciasto robi się łatwo i przyjemnie a efekt zachwyca. Zapraszam i polecam

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaki-katriny.blogspot.com/2023/09/ciasto-jogurtowiec-zebra-z-malinami-bez.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Ciasto jogurtowiec zebra z malinami bez pieczenia - pyszne, łatwe i efektowne!

  • Liczba porcji: 8
  • Czas gotowania: 120 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 30 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 220kcal
  • Tłuszcze: 4g
  • Węglowodany: 40g
  • Białko: 5g

Składniki

  • 2 opakowania jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 opakowanie galaretki malinowej
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 opakowania biszkoptów
  • 1/2 szklanki malin
  • 3 łyżki płatków czekoladowych

Przepis

Ciasto jogurtowiec zebra z malinami to idealny deser na każdą okazję. Jest nie tylko smaczne, ale również wygląda efektownie, co z pewnością zaskoczy Twoich gości. Co więcej, jego przygotowanie jest niezwykle proste i nie wymaga użycia piekarnika. Jogurt naturalny, który jest głównym składnikiem, nadaje ciastu lekkości i świeżego smaku. Z kolei maliny dodają mu słodko-kwaśnej nuty. Głębokie smaki tych składników są pięknie podkreślone przez galaretkę malinową. Na koniec, na wierzchu ciasta znajdują się płatki czekoladowe, które dodają mu dodatkowego uroku. Ciasto jest również zdrowe, zawiera niewielką ilość cukru oraz dużą dawkę witamin z malin. Mało kto oprze się kawałkowi tego pysznego ciasta. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj ciasto jogurtowiec zebra z malinami. Smacznego!

  • Wymieszaj jogurt naturalny z cukrem i mąką ziemniaczaną do uzyskania jednolitej masy.
  • Rozpuszczaj galaretkę w 1/2 szklanki gorącej wody i dodaj do masy jogurtowej. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Na dno formy do ciasta układaj biszkopty, następnie wyłóż na nie połowę masy jogurtowej. Na masę jogurtową wsyp połowę malin.
  • Ponownie układaj biszkopty, resztę masy jogurtowej i maliny.
  • Całość zalej resztą galaretki i posyp płatkami czekoladowymi.
  • Ciasto odstaw na 2 godziny do lodówki, aby stężało.