Brownie z białą czekoladą i malinami

Ciasta
26.08.2023 11:06
Brownie z białą czekoladą i malinami

Przepis na ciasto brownie z malinami i białą czekoladą

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wypiekibeaty.com.pl/brownie-z-biala-czekolada-i-malinami/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Brownie z białą czekoladą i malinami - niebo w twojej kuchni

  • Liczba porcji: 8
  • Czas gotowania: 25 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 15 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 320 kcal
  • Tłuszcz: 16g
  • Węglowodany: 40g
  • Białko: 4g

Składniki

  • 200g białej czekolady
  • 125g masła
  • 150g cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 200g mąki
  • 200g malin (świeżych lub mrożonych)
  • szczypta soli

Przepis

Czy jest coś lepszego od połączenia białej czekolady i malin? Tak, jest to nasze Brownie z białą czekoladą i malinami! Ten deser to prawdziwe rozpieszczenie dla kubków smakowych. Biała czekolada dodaje ciastu niezwykłej słodyczy, która idealnie komponuje się z lekko kwasowym smakiem malin. Wyjątkowo miękki i wilgotny, ten brownie z pewnością zapisze się w pamięci wszystkich, którzy będą mieli okazję go spróbować. Przepis jest prosty, nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych ani skomplikowanych składników. Wystarczy kilka prostych kroków, by zaskoczyć rodziny i przyjaciół tym niezwykłym deserem. Brownie będzie idealnym zakończeniem każdego posiłku, a także doskonałym dodatkiem do popołudniowej kawy czy herbaty. Przygotuj się na prawdziwą eksplozję smaków. Nie czekaj, odkryj magię tego przepisu już dziś! Twój dom na pewno zapełni się zapachem czekolady, a osoby próbujące brownie zapewne poproszą o dokładkę!

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Formę do pieczenia (ok. 20x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
  • W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem. Odstawić do lekkiego ostudzenia.
  • W misce zmiksować jajka z cukrem na puszystą masę. Dodać ekstrakt z wanilii.
  • Do miski z jajkami dodać ostudzoną czekoladę i delikatnie wymieszać.
  • Mąkę przesiać, dodać do masy czekoladowej. Dodać szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Na koniec dodać maliny i delikatnie je wmieszać w ciasto.
  • Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut.
  • Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia, następnie pokroić na porcje.