Murzynek śmietanowo-kawowy

Ewa
Ciasta
08.07.2023 9:07
Murzynek śmietanowo-kawowy

Udostępnij Zapisz To chyba najbardziej wilgotne, delikatne i puszyste ciasto czekoladowe jakie kiedykolwiek jadłam. Jestem nim po prostu zachwycona! Prawdę powiedziawszy musiałam się nieźle pilnować, by nie zjeść większości sama! Ono po prostu uzależnia i po jednym kawałku od razu ma się ochotę na kolejny. Ciasto: 3 jajka 270 g gęstej, kwaśnej śmietany 18% – w temp. pokojowej! 200-220 g drobnego cukru 2/3 szkl. oleju 1 łyżka ekstraktu waniliowego 220 ml mocnej, gorzkiej kawy (u mnie potrójne espresso) 270 g mąki pszennej 2-3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dodatkowo: 80-85 g śmietanki 30% …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2023/07/08/murzynek-smietanowo-kawowy/