Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Ewelina
Sałatki
28.08.2014 21:50
Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Przepis

woreczek kaszy pęczak

puszka tuńczyka w sosie własnym

50g sera brie

5 suszonych pomidorów w zalewie

3 łyżki majonezu

2 łyżki musztardy

pieprz bałkański

natka pietruszki

Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.

W tym czasie ser i pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy do niej tuńczyka odsączonego z zalewy, a także przestudzoną kaszę pęczak.

W kubku mieszamy majonez z musztardą i pieprzem bałkańskim. Dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.