Do tej pory na blogu królowała frittata na słono. Dzisiaj wyjątkowo słodka odmiana, pieczona frittata z jabłkami. Puszysta, lżejsza od wersji smażonej i bardzo smaczna, w sam raz na weekendowe śniadanie. Serdecznie polecam! Zapraszam Was do zapoznania się z wcześniejszymi przepisami na frittatę w wersji wytrawnej z: SKŁADNIKI Pieczona frittata z jabłkami 3-4 jabłka np. reneta, golden ( w sumie ok. 400-450 g) 4 jaja 250 ml mleka lub napoju roślinnego 40 g mąki pszennej 40 g masła 30 g cukru 1 łyżeczka cynamonu sok z 1/2 cytryny płatki migdałowe do dekoracji Pieczona frittata z jabłkami Przygotowanie frittaty rozpoczynamy od …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/pieczona-frittata-z-jablkami/