Surówka z młodej kapusty

Beata
Sałatki
13.04.2023 8:13
Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty Idealna, lekka, zdrowa surówka z młodej kapustki oraz warzyw, która nikogo nie pozostawi obojętnym. Rewelacyjnie komponuje się z daniami mięsnymi, ziemniaczanymi oraz jako samodzielna przekąska. 7 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 450 g kapusty młodej • 1 pęczek koperku, same liście • 1 cebula • 2 duże marchewki • 6 rzodkiewek • 40 g oliwy z oliwek • 20 g soku z cytryny • 1 łyżeczka cukru • 1 łyżeczka soli • ½ łyżeczki pieprzu • ½ łyżeczki oregano Sposób przygotowania: 1. Kapustę kroję na małe kawałki, marchew obieram, kroję na małe kawałki, cebulę obieram, kroję drobno, rzodkiewki kroję na pół. Wszystkie warzywa umieszczam w misie od blendera, dodaję liście koperku i blenduję na drobno. 2. Następnie dodaję oliwę, cukier, sok z cytryny, sól, pieprz, oregano i dokładnie mieszam. 3. Sałatka gotowa. 4. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/04/surowka-z-modej-kapusty.html