Polędwiczki z grzybami leśnymi

Beata
Obiad
13.04.2023 7:37
Polędwiczki z grzybami leśnymi

Polędwiczki z grzybami leśnymi Nie ma lepszego dania, jak danie pachnące lasem. Delikatne polędwiczki wieprzowe z różnymi leśnymi grzybami. 40 minut czas przygotowania 8 porcji Składniki: • 2 polędwiczki wieprzowe • 1 litr ugotowanych grzybów leśnych • ½ szk. śmietany 30% • Olej do smażenia • 1 łyżka oregano • 1 łyżka tymianku • 1 łyżka Bazyli • 1 łyżeczka papryki słodkiej • Sól • pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso oczyszczam z błonek, nacieram słodką papryką, solą, tymiankiem, oregano, bazylią. Następnie układam w woreczku do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeniu mięso kroję na mniejsze kawałki. 2. Grzyby smażę na rozgrzanym oleju, podlewam jedną szklanką wody oraz śmietaną. Doprawiam solą oraz pieprzem. 3. Grzyby łączę z mięsem, chwilkę gotuję. 4. Gotowe, smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/04/poledwiczki-z-grzybami-lesnymi.html