Panierowany Kalafior

Beata
Przekąski
02.03.2023 8:20
Panierowany Kalafior

Panierowany Kalafior Zamiast surówki jako dodatek do mięsa przygotuj pieczony kalafior w panierce. Szybkie, proste przygotowanie, można podać na niedzielny obiad lub święta. 7 porcji 15 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kalafior • 1 szk. mąki pszennej • ½ szk. mleka • 1 łyżeczka czosnku granulowanego • 1 łyżeczka soli • 1 łyżeczka papryki słodkiej • 3 łyżki ketchupu • 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: 1. Kalafior myję, dzielę na mniejsze różyczki. 2. Do miski wsypuję mąkę, sól, paprykę słodką, czosnek, dodaję ketchup, miód i mieszając wlewam stopniowo mleko. 3. W cieście zanurzam każdą różyczkę kalafiora. 4. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. 5. Kalafior gotowy, jako dodatek do mięsa. 6. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/03/panierowany-kalafior.html