Składniki: 2 grube plastry (1-1,5 cm) sera żółtego twardego 2 jajka mąka bułka tarta sól, pieprz Plastry sera panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej, a następnie ponownie w jajku i bułce tartej. Ser podałam na obiad, dlatego zrobiłam duże plastry. Smażyć ser z obu stron na złoty kolor, na niewielkim gazie. Chrupiąca panierka, a w środku miękki, ciągnący się ser. Panierka powinna być podwójna, żeby ser jak najmniej wypływał ze środka. Wykonanie: Ser do smażenia powinien być twardy, bez dziur. Po usmażeniu odsączyć ser na ręczniku papierowym. Pamiętajcie tylko, żeby nie był to, zbyt miękki ser.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2023/03/ser-zoty-smazony.html