Zimowa surówka Wiadomo, że w okresie zimowym każdy zje z przyjemnością surówkę z warzyw. Surówka z kapusty pekińskiej, która idealnie pasuje jako dodatek do mięsa. Zachęcam do przygotowania. 8 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki: • 1 główka kapusty pekińskiej • 1 ogórek zielony • 1 papryka czerwona • 150 g kukurydzy konserwowej • 150 g oliwek zielonych • 2 łyżki oliwy z oliwek • 1 łyżeczka soku z cytryny • 2 łyżki musztardy francuskiej • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno kroję, ogórka obieram, kroję w kostkę, Paprykę oczyszczam z nasion kroję drobno. 2. Kukurydzę, oliwki odlewam z zalewy, łączę z warzywami. 3. Do naczynia wlewam oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodaję musztardę, sól, pieprz, dokładnie mieszam i wlewam do warzyw. 4. Warzywa mieszam, przekładam do salaterki, gotowa. 5. Smacznego.