Buraczki do mięsa Buraczki jako dodatek do mięsa na świątecznym stole, doskonale uzupełnia tradycyjne dania. Koniecznie musisz wypróbować, 60 minut czas przygotowania 6 porcji Składniki: • 600 g wody • 500 g buraków • 15 g masła • 10 g soku z cytryny • 15 g cukru • ¼ łyżeczki soli • 50 g śmietany kwaśnej 18% • 1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Buraki obieram, myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję około 40 minut. 2. Buraki po ugotowaniu odlewam z wody, przekładam do naczynia od blendera i blenduję. Następnie ponownie przekładam do garnka, dodaję masło, sok z cytryny, cukier, sól, gotuję około 5 minut. 3. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam buraczki, dwie minutki gotuję. 4. Buraczki gotowe. 5. Smacznego.