Zrazy z grzybami suszonymi

Beata
Obiad
23.02.2023 9:10
Zrazy z grzybami suszonymi

Zrazy z grzybami suszonymi Rozpływające się w ustach mięso z genialnym farszem. Roladki polecam w szczególności miłośnikom dań mięsnych z wieprzowiną w roli głównej. Delikatne, soczyste roladki, szybkie i proste w przygotowaniu, idealne na dania świąteczne. 40 minut czas przygotowania Składniki: • 1 kg schabu • 100 g podgrzybków suszonych • 1 cebula • Olej do smażenia • 6 łyżeczek musztardy • 1 łyżka majeranku • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego • Mąka pszenna do panierki • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Grzyby zalewam gorącą wodą i moczę około 30 minut. Po tym czasie grzyby kroję w paski, wodę z moczenia odstawiam na bok. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję suszone grzyby, smażę około 10 minut. 3. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, posypuję majerankiem, na środku układam po 1 łyżce farszu z grzybów. 4. Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruję w mące i podsmażam na oleju. 5. Zostało mi trochę farszu z grzybami więc wlewam do niego wodę z moczenia grzybów, sos sojowy, doprawiam solą oraz pieprzem i gotuję 6. Roladki jak zmienią kolor, przekładam do sosu grzybowego i gotuję około 30 minut. 7. Po tym czasie sos zagęszczam mąką pszenną ( 1 łyżka) rozrobioną w małej ilości wody, dwie minutki gotuję. 8. Zrazy podaję z kaszą kuskus oraz surówką. 9. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/02/zrazy-z-grzybami-suszonymi.html