Naleśniki z kurczakiem i warzywami Nie wiem jak Wy, ja uwielbiam naleśniki pod każdą postacią. Dziś proponuję kopertki naleśnikowe z różnymi warzywami i filetem kurczaka. 7 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na ciasto naleśnikowe: • 2 szk. mąki pszennej • ½ szk. wody gazowanej • Szczypta soli • 1 całe jajko • 1 szk. mleka Składniki na farsz: • 1 podwójny filet kurczaka • 1 cebula • 1 papryka czerwona • 1 papryka żółta • 400 g czerwonej fasoli w puszce • 100 g kukurydzy konserwowej • 400 g pomidorów krojonych w puszce • 100 g sera żółtego • Olej do smażenia • 4 łyżki ketchupu pikantnego • 2 łyżki przyprawy Gyros Sposób przygotowania farszu: 1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą Gyros, smażę na rozgrzanym oleju około 10 minut. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. 3. Papryki myję, oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, również dodaję do mięsa. 4. Następnie dodaję fasolę, kukurydzę odlaną z zalewy, pomidory krojone, 3 łyżki ketchupu, dokładnie mieszam 10 minut smażę. Sposób przygotowania naleśników. 1. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę i mieszając stopniowo mleko. 2. Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju lub na naleśnik arce. 3. Na środek każdego naleśnika nakładam po trzy łyżki farszu i posypuję serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach. 4. Naleśniki składam w kopertki, układam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 180°C. 5. Naleśniki gotowe, przed podaniem polewam ketchupem. 6. Smacznego.