Grissini włoskie drożdżowe paluszki

Kasia
Przekąski
22.02.2023 13:59
Grissini włoskie drożdżowe paluszki

Pyszne na przekąskę, do deski serów i wędlin. Włoska przekąska, często podawana właśnie z oliwkami i szynką parmeńską. Chrypiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Mniam... Polecam składniki: 250 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki soli dodatkowo: 1 żółtko, 1-2 łyżki wody do posypania: sezam, mielony kminek, sól w płatkach Przygotowanie: W miseczce mieszamy drożdże dodajemy 2 łyżki mąki, cukier i ciepłą wodę, mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 10 minut żeby zaczęły rosnąć. Po tym czasie do reszty mąki dodajemy rozczyn, sól i …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2023/02/grissini-woskie-drozdzowe-paluszki.html