Ciasto na włoską pizzę długo wyrastającą

Magda
Dania mączne
09.02.2023 20:28
Ciasto na włoską pizzę długo wyrastającą

Dzisiaj, 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy, jedno z najsłynniejszych dań „made in Italy” w historii. To dobra okazji, abym podzieliła się z Wami moim sprawdzonym przepisem na ciasto na pizze. Gwarantuję, że przygotujecie pizzę bez żadnych problemów w domowym piekarniku. Wasza pizza będzie cienka, miękka z wysokim i chrupiącym brzegiem. Przed podaniem dokładnego przepisu, chciałabym zdradzić Wam kilka moich wskazówek na pizzę idealną: Drożdże – świeże czy suche Jednym z niezbędnych składników są drożdże i mamy wybór między świeżymi a suchymi w granulkach. 25 g świeżych drożdży odpowiada 7 g suchych. Zazwyczaj do przygotowania pizzy wykorzystuję tylko 7 g …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/ciasto-na-wloska-pizze/