Kotlety mielone z niespodzianką Znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone, oto przepis dla Ciebie. Szybki, prosty sposób przygotowania a ich smak rozpływa się w ustach. 7 porcji Czas przygotowania 40 minut Składnikina kotlety: • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego • 1 cebula • 2 łyżki bułki tartej • 3 jajka • 2 łyżki śmietany 12% • Sól • ½ łyżeczki papryki ostrej • 1 łyżka majeranku • Mąka pszenna do panierki • Bułka tarta do panierki Składniki na farsz: • 10 dag pieczarek • 1 cebula • 2 ogórki konserwowe • 1 papryka czerwona • Sól • Pieprz • Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jedno jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam. 2. Cebulę obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę dziesięć minut, doprawiam pieprzem oraz solą. Ogórki kroję drobno, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w kostkę. Warzywa łączę z grzybami, smażę pięć minut. 3. Z mięsa robię podłużne kotlety, w każdym kotlecie robię otwór, w który nakładam farsz. Mięso zlepiam, nadając owalny kształt. 4. Kotlety panieruję w mące, w roztrzepanych widelcem jajkach, następnie w bułce tartej. 5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6. Gotowe, podaję z surówka i ziemniakami. 7. Smacznego.