Perliczka pieczona w miodzie i soku pomarańczowym z mandarynkami

Magda
Obiad
21.12.2021 12:11
Perliczka pieczona w miodzie i soku pomarańczowym z mandarynkami

SKŁADNIKI PERLICZKA PIECZONA W MIODZIE I SOKU POMARAŃCZOWYM Z MANDARYNKAMI - 1 perliczka (ok. 1-1,5 kg) - 2 mandarynki - 2 pomarańcze - 4-5 łyżek miodu akacjowego - 2-3 gałązki rozmarynu - 2 ząbki czosnku - 100 ml białego wytrawnego wina - oliwa z oliwek - sol i pieprz PRZYGOTOWANIE PERLICZKA PIECZONA W MIODZIE I SOKU POMARAŃCZOWYM Z MANDARYNKAMI 1 Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. 2 Perliczkę dokładnie myjemy i osuszamy, następnie do środka wkładamy obrane 2 mandarynki, 2-3 gałązki rozmarynu, 2 ząbki czosnku i doprawiamy solą oraz pieprzem. 3 Nogi perliczki zawiązujemy sznurkiem i przekładamy do formy posmarowanej oliwą. …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/perliczka-pieczona/