Sos beszamelowy - przepis krok po kroku

Magda
Dania mączne
10.12.2022 1:34
Sos beszamelowy - przepis krok po kroku

Sos beszamelowy, biały, kremowy, niezwykle delikatny i otulający, to bez wątpienia król sosów. Od dawna jest częścią włoskiej tradycji kulinarnej. Bez beszamelu trudno wyobrazić sobie lasagne lub cannelloni, ale również zapiekanki np. z pieczonymi warzywami. Wiele osób kupuje gotowy sos, ale nie warto, ponieważ jego przygotowanie jest naprawdę bardzo proste. Wystarczy tylko kilka podstawowych składników: mleko, masło oraz mąka i przestrzegać kilku zasad, aby cieszyć się domowym jedwabiście kremowym beszamelem. A już dzisiaj chciałabym zaprosić Was na jutrzejszy przepis na prawdziwy klasyk kuchni włoskiej – lasagne alla bolognese z domowym makaronem, tradycyjnym sosem bolońskim i obowiązkowo z dodatkiem sosu beszamelowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/sos-beszamelowy-przepis/