Pasztet z łososia

Ewelina
21.08.2014 9:36
Pasztet z łososia

Przepis

500 gram świeżego łososia

2 jajka

1 spora cebula

1 czerstwa bułka na zakwasie

łyżeczka do półtorej marynowanego zielonego pieprzu

łyżeczka soli

papryka mielona do posypania

bułka tarta i masło do wysmarowania keksówki

Łososia i cebulę pokroić w grubą kostkę, dodać sól, miękką bułkę pszenną na zakwasie i całe jajka. Zmiksować pulsacyjnie w malakserze. Na koniec dodać marynowany zielony pieprz i wymieszać już samemu aby ostrza nie zmieliły pieprzu.

Piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez 60 minut. Wyjąć i ostudzić. Posypać mieloną papryką. Podawać schłodzony z sosem koperkowym lub chrzanowo -cytrynowym.

SMACZNEGO:)