Pasta kanapkowa z wędzonego łososia

Ewelina
16.07.2014 8:56
Pasta kanapkowa z wędzonego łososia

Przepis

Kanapkowa pasta z wędzonego łososia

Pomyśleć, że kupowałam pasty zamiast sama robić....

Od dziś się to zmienia :)

Pastunia ma przecudny "morelowy" kolor :)

Po prostu pycha!

Co trzeba?

125 g wędzonego łososia (np. z Lidla)

100 g białego twarogowego sera

1 łyżeczka soku z cytryny

sól, pieprz do smaku

3 łyżki posiekanego koperku/pietruszki/szczypiorku

Co i jak?

Łososia i ser zmielić blenderem do momentu uzyskania gładkiej, aksamitnej konsystencji. Dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem, dodać koperek. Całość porządnie wymieszać, odstawić na pół godzinki i... wcinać!

Smacznego!