Włoskie ciasteczka "Torcetti" z Piemontu

Magda
Desery
31.08.2022 18:39
Włoskie ciasteczka "Torcetti" z Piemontu

Zapraszam Was na słynne włoskie ciasteczka „torcetti”, nazywane również „torcèt”, należące do tradycji cukierniczej Piemontu i Doliny Aosty, uznane za „włoski tradycyjny produkt rolno-spożywczy” (P.A.T. – Prodotto Agroalimentare Tradizionale italiano). Kruche, maślane, o złocistej barwie i charakterystycznym kształcie skręconej kropli. Przed upieczeniem torcetti pokryte są cukrem trzcinowym, który podczas pieczenia karmelizuje się, tworząc słodką i chrupiącą skórkę. Torcetti smakują wybornie w towarzystwie kawy, herbaty lub gorącej czekolady. Serdecznie polecam!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/wloskie-ciasteczka-torcetti/