Pieczone pomidory confit

Magda

Przetwory

22.08.2022 2:41

Pieczone pomidory confit

W ostatnie dni sierpnia, póki jeszcze trwa sezon na pomidory, przygotowujemy pieczone pomidory confit. Długo pieczone pomidory mają niepowtarzalny, skoncentrowany smak i aromat, którym możemy przechowywać w słoikach i cieszyć się nimi w jesienno-zimowe dni. Pomidory confit są to pomidorki koktajlowe przecięte na pół, następnie doprawione aromatycznymi ziołami i czosnkiem, oprószone solą i cukrem oraz skropione oliwą. Tak przygotowane pieczemy w niskiej temperaturze ok. 2 godzin, dzięki czemu pozbędziemy się z nich wody, ale wciąż będą soczyste, miękkie i pachnące. Mogą być doskonałym dodatkiem do kanapek, makaronu czy pizzy. Serdecznie polecam!

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/pieczone-pomidory-confit/