SKŁADNIKI Ciasto kruche 250 g mąki pszennej 150 g masła 100 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem z ricotty 500 g ricotty lub twarogu śmietankowego 150 g cukru 50 g mąki pszennej 5 jajek 1 cytryna opakowanie cukru waniliowego lub laska wanilii Dodatkowo 3-4 brzoskwinie z puszki cukier puder Wskazówki Kruche ciasto można przechowywać w lodówce do 3-4 dni. Można je także zamrozić i przechowywać w zamrażarce przez około 2 miesiące. Ciasto nie rozerwie się podczas przedkładania na blachę, jeśli nawiniemy je na oprószony mąką wałek i ostrożnie rozłożymy na blaszce. Jeżeli pozostanie trochę …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/sernik-z-brzoskwiniami/