Składniki / 1 porcja: – garść mix-u sałat ( u mnie w stylu włoskim) – 1 mały ogórek – 1 buratta – kilka liści bazylii – 1 duża kromka czerstwego chleba – 10 pomidorków koktajlowych – sól i pieprz – oliwa z oliwek – biały ocet winny Przygotowanie: Chleb kroimy w kawałki. Zwilżamy go wodą wymieszaną z taką ilością octu jak lubimy. Odstawiamy na 15 minut. W miedzyczasie przekrój pomidorki na pół lub ćwiartki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę oboeramy i kroimy w piórka. Sałatę myjemy i mieszamy z wyszystkimi warzywami (pomidorki, ogórek i cebula) oraz chlebem. Dodajemy …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/toskanska-salatka/