Składniki/2porcje: – 50 ml białego wina – 1 ząbek czosnku – 250 g pomidorków koktajlowych – 1 łyżka masła – oliwa z oliwek – sól,pieprz – opcjonalnie natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Ściągnąć patelnię z gotowym ogniem z ognia. Ściągnąć patelnię z gotowym ogniem z ognia. Po tym czasie dodajemy na patelnię wino i smażymy do czasu, aż odparuje. Po tym czasie dodajemy na patelnię wino i smażymy do czasu, aż odparuje. Wykładamy makaron na talerze wszystko posypujmy opcjonalnie posiekaną świeżą natką pietruszki. Wykładamy makaron na talerze wszystko posypujmy opcjonalnie posiekaną świeżą natką pietruszki. Rozgrzewamy patelnię dodając odrobinę oliwy z oliwek. Dodajemy masło i oczyszczone krewetki a także pomidorki koktajlowe. Dodajemy masło i oczyszczone krewetki a także pomidorki koktajlowe.