Malinowe – 200 g malin – 150 g jogurtu greckiego – 3 łyżki cukru trzcinowego Jogurtowe z borówkami – 150 g jogurtu greckiego – ok. garść borówek amerykańskich – 2 łyżki cukru pudru, miodu lub innego słodzika Przygotowanie: Maliny zmiksować z jogurtem i cukrem trzcinowym. Całość dokładnie wymieszać i nakładać do foremek (u mnie 6 foremek z IKEI) , włożyć patyczki, wstawić foremki do zamrażarki i mrozić ok. 8 godzin. Jogurt grecki zmiksować z cukrem. Następnie mieszamy delikatnie z borówkami amerykańskimi i przekładamy do foremek. Włożyć patyczki, wstawić foremki do zamrażarki i mrozić ok. 8 godzin.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.i-lovelife.pl/kuchnia/lody-na-patyku-malinowe-i-jogurtowe-z-borowkami/