Zatrzymaj lato w słoiku i zamarynuj cukinię według tego wspaniałego przepisu. Cukinia w zalewie musztardowej jest świetnym dodatkiem do dan obiadowych, sałatek czy kanapek. SKŁADNIKI: ZALEWA: 1 LITR WODY 1 SZKLANKA OCTU 10 % 2 ŁYŻKI SOLI KAMIENNEJ 1/3 SZKLANKI CUKRU 4 LISTKI LAUROWE 8 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO KILKANAŚCIE ZIAREN GORCZYCY 5 ŁYŻEK MUSZTARDY. ============================ 4 DUŻE CUKINIE OKOŁO KILO TRZYDZIEŚCI WYKONANIE: CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W SŁUPKI O WYSOKOŚCI SŁOIKA LUB PLASTERKI. CUKINIE UŁOŻYĆ CIASNO W DOBRZE UMYTYCH I WYPARZONYCH SŁOIKACH. ZROBIĆ ZALEWĘ: DO GARNKA WLAĆ WODĘ I WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ MUSZTARDY I ZAGOTOWAĆ. KIEDY ZALEWA CHWILE …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://panim-kuchniasmakowita.com/2020/09/10/marynowana-cukinia-w-zalewie-musztardowej/