Zapraszam Was na „dorada all’acqua pazza” czyli rybę pieczoną w „szalonej wodzie”. „Acqua pazza” w tłumaczeniu „szalona woda” jest to jedna z technik przygotowania ryb typowa dla południowych Włoch. Polega na pieczeniu lub gotowaniu ryby w pomidorkach koktajlowych z dodatkiem oleju, czosnku, natki pietruszki i białego wina. Tak przygotowana ryba jest nie tylko zdrowa, niskokaloryczna, ale również niezwykle soczysta, aromatyczna i prosta w przygotowaniu. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI DORADA ALL’ACQUA PAZZA - 2 dorady (w sumie ok. 800-1000 g) - 350 g pomidorków koktajlowych - 150 ml białego wina - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4 gałązki natki pietruszki - …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/dorada-allacqua-pazza/