Foccacia z oliwkami i rozmarynem

Kasia

Przekąski

11.07.2022 13:46

Foccacia z oliwkami i rozmarynem

Pyszny cienki chlebek pachnący oliwą i rozmarynem, bardzo wilgotny i rewelacyjny jako dodatek do mięs, warzyw lub nawet naszego domowego grilla. Prosty przepis -bo w prostocie siła... Polecam "Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło "ale również na zimno jest pyszna. składniki: na ciasto: - 750 g mąki pszennej - 1 łyżeczka soli - 600 ml ciepłej wody - 1 łyżka cukru - 2 łyżki oliwy z …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2022/07/foccacia-z-oliwkami-i-rozmarynem.html