Sycylijska granita czekoladowa

Magda
Desery
07.07.2022 18:10
Sycylijska granita czekoladowa

Dziś przypada światowy dzień czekolady, bardzo słodkie święto wszystkich czekoladoholików. Przyznam szczerze, że temperatury bliskie 40 stopni nie nastrajają nas za bardzo do pieczenia ciast i piekarnik omijamy szerokim lukiem. Dlatego przygotowałyśmy orzeźwiającą sycylijską granitę czekoladową. Prostą w przygotowaniu i tylko z 4 składników. Przy okazji serdecznie polecam przepis na granitę arbuzową . Smacznego! SKŁADNIKI SYCYLIJSKA GRANITA CZEKOLADOWA - 700 g wody - 150 g gorzkiej czekolady - 50 – 100 g cukru* - 50 g gorzkiego kakao *Ilość cukru w przepisie zależy od osobistych upodobań, można dodać mniej lub więcej. PRZYGOTOWANIE 1 Wodę zagotowujemy z cukrem, zdejmujemy z ognia …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/sycylijska-granita-czekoladowa/