Przepis na pieczony klops drobiowy ze szpinakiem i szynką parmeńską - idealny do podania na obiad lub jako dodatek do kanapek. Polecam serdecznie! SKŁADNIKI PIECZONY KLOPS DROBIOWY Z ZIEMNIAKAMI I SZPINAKIEM - 500 g mielonego mięsa drobiowego - 500 g ziemniaków - 100 g szpinaku - 100 g szynki parmeńskiej lub gotowanej - 1 jajko - 1 żółtko - 2 ząbki czosnku - 4 łyżki bułki tartej - gałka muszkatałowa - sól i pieprz PRZYGOTOWANIE PIECZONY KLOPS DROBIOWY Z ZIEMNIAKAMI I SZPINAKIEM 1 Szpinak myjemy, następnie blanszujemy we wrzącej wodzie ok. 1 minuty. 2 Zblanszowany szpinak odcedzamy z nadmiaru wody, następnie osuszamy i drobno siekamy. 3 Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy, w całości wrzucamy do wrzącej. osolonej wody i gotujemy ok. 15-20 minut. …