Cytrynowa panna cotta – włoski deser idealny na letnie dni. Kremowy w konsystencji, delikatny, orzeźwiający i intensywnie cytrynowy w smaku. Gorąco polecam! SKŁADNIKI (4 PORCJE) CYTRYNOWA PANNA COTTA - 450 ml śmietany kremówki 30% - 50 ml soku cytrynowego - 70 g cukru - 4 listki żelatyny (w sumie ok. 8 g) lub 2 łyżeczki żelatyny w proszku - 1 cytryna - laska wanilii PRZYGOTOWANIE CYTRYNOWA PANNA COTTA 1 Przygotowanie deseru rozpoczynamy od namoczenia żelatyny i pozostawienia jej na ok. 10 minut do napęcznienia (według instrukcji na opakowaniu). 2 Do garnuszka wlewamy śmietanę, następnie wsypujemy cukier, dodajemy ziarna z laski …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/cytrynowa-panna-cotta/